KAKKUKAMAT UUSIKSI

Kesällä kirjoittamassani postauksessa lasten synttäreistä ja kakkujen leipomisesta laitoin hankintalistalleni erilaiset tyllat ja pursotusvälineet. Päätin ostaa/ostattaa ne itselleni joululahjaksi. Parina iltana tutkiskelin valikoimia internetissä ja päädyin tilaamaan kaksi erilaista sarjaa Heirol-merkiltä suoraan Heirolin nettikaupasta. 


Tyllat on numeroitu ja pakkauksen takaa löytyy jokaiselle tyllalle numerolla merkitty nimi. Vasemman puoleisessa pakkauksessa on 26 erilaista tyllaa, kiinnitysosa sekä kaksi kukkanaulaa. Oikealla puolella puolestaan viisi erilaista kukkapursotinta. Vaikuttavat hyviltä vaikka todelliseen käyttöön eivät ole vielä päässeet. Näitä varten ostin myös kertakäyttöisiä pursotuspusseja. 

Heitin kaikki vanhat muutaman euron pursottimet roskiin. Ainoastaan Tupperwaren pursotin jäi vielä kaapin pohjalle. Nyt loppuu säätäminen ja säheltäminen; satsataan kunnon tarvikkeisiin.


Ylläolevassa kuvassa vasemmalla on kakun nostin, keskellä palettivetsi ja oikealla kakkusaha. Kakun nostin oli heräteostos, aika arvokas sellainen mutta jos sillä olisi kätevä nostaa kakkuja kakkulautasille (jotka muuten puuttuvat mun valikoimasta vielä kokonaan!). Tähän mennessä oon tehnyt noston käsin tai paistolastojen avulla toivoen, ettei kakku putoaisi lattialle. Tai sitten oon tarjoillut esim. juustokakut irtopohjavuokien pohjan kanssa. 

Kulmapalettiveitsiä en pikaisella tutkimisella löytänyt mistään, joten tuo suora versio saa alkuun kelvata. 

Kakkusaha oli sellainen löytö, jonka olemassaolosta en edes tiennyt. Nyt huomasin, että niitä olisi saatavilla myös kahdella "terällä" mutta testataan ensin tämä yksi teräinen. Kakkusahalla siis halkaistaan kakkuun kerrokset. Toivottavasti paremmin kuin leipäveitsellä! 

Eilen hain postista kaksi säädettävää pyöreää reunavuokaa, joiden säätövarat ovat välillä 18-30cm. Tämän hankinnan uskon myös olevan tarpeellinen. Irtopohjavuuat vapautuvat juustokakkujen tekoon ja toisaalta niitä irtopohjavuokia ei enää tarvitse kovin montaa eri kokoista kun on tällaiset säädettävät mallit. 

Renkaan sisällä olevat Bloomingvillen mittalusikat saatiin joulupukilta. 

Tällä hetkellä hankintalistalla on edellä mainittujen kakkulautasten lisäksi semmoinen kunnollinen monitoimi-/yleiskone, jolla saisi tehtyä niin kermat, taikinat kuin perunamuusitkin. Onko teillä antaa suosituksia? 😊

2 kommenttia