PUUTTEITA NUKKUMISTAIDOISSA.

Torstai - perjantai

Herätyskello soi aamulla 4.20. Työpäivä menee hujauksessa ja sen jälkeen päiväunet olisivat maistuneet. Kurkusta alas kaadettu kofeiinimäärä oli kuitenkin sellainen, että peiton alle kaatavaa väsyä ei tullut.

Illalla luen muutaman minuutin kirjaa ja nukahdan yhdentoista aikoihin. Juuri kun uni tulee, nuorimmainen rupeaa huutamaan ja kävelee makuuhuoneeseen. Pikkukaveri kainaloon pyörimään. (Vaikka varpaat kylkiluiden välissä eivät aina kovin mukavilta tunnukaan on pienin nukkunut elämänsä jokaisen yön meidän sängyssä. Äitin tuhiseva unikaveri.💗) Aviomies tulee siirtämään pikkumiehen hetkeksi takaisin omaan sänkyyn ja sen jälkeen myös nukkumaan. Nukahdan muutamaksi minuutiksi ja herään uudelleen huutoon. 

Poika tulee takaisin meidän sänkyyn mutta uni on levotonta. Hampaat varmaan taas häiritsevät. Käyn vessassa ja menen esikoisen viereen nukkumaan paremman unen toivossa. Koira aloittaa haukkumisen ulkona ja hetken kuuntelun jälkeen menen laittamaan sille veden eteiseen. Ulkovaatteet päälle ja hakemaan Rölliä. Ei ole pakkasta, joten koira olisi voinut olla yönsä ulkona. Yön yli kestävä ja sisälle kantautuva ulina ei kuitenkaan houkutellut. 

Kun liukastelen takaisin tupaan, tekisi mieli repiä hiukset päästä. Kello on jo kaksitoista. Suorastaan v*tuttaa koska tiedän, ettei uni tule heti ulkona käynnin ja muutaman herätyksen jälkeen vaikka aikaisen aamuherätyksen jälkeen rupeaa jo veto olemaan poissa.

Nukahdan pariksi tunniksi esikoisen sänkyyn mutta nuorimmainen huutaa vähän väliä viereisessä huoneessa. Kahdelta luovutan ja menen takaisin omaan sänkyyn. Jossain vaiheessa kuulen vielä kun esikoinen kantaa patjan meidän sängyn viereen ja tulee lattialle nukkumaan.

No, ainakin prinsessa nukkuu tänä yönä rauhallisesti. Eivätkä rehuautot käyneet yön aikana pihassa. Eikä kukaan ajanut parin kilometrin päässä Seinäjoki-tiellä uritettujen reunaviivojen päällä. Ei ole sellaista ääntä, johon tämä äiti ei nykyään heräisi.Perjantai - lauantai

Lapset nukkuvat ja miehen kanssa katsotaan sohvalla televisiota. Kymmeneltä pienin tallustaa unen pöpperössä olohuoneeseen. Poika on ollut vähän outo koko illan, joten päädytään isin kanssa laittamaan tyyppi suoraan meidän sänkyyn. 

Makoillaan kolmistaan peiton alla ja odotetaan nukkumattia. Sitten yhtäkkiä saan saavillisen oksennusta päälleni. Ja tyynylleni. Se selitti oudon olemuksen. Pian ollaankin sitten jo kolmistaan saunan lauteilla istumassa. Pienelle ei tietenkään uni ihan heti tule pesulla käynnin jälkeen mutta äiti simahtaa minuuteissa. 

Nukutaan sängyssä lopulta pojan kanssa kahdestaan ja herätään vain yhden kerran. 💗

2 kommenttia

 1. No on sulla ollut karseita öitä. Aikainen herääminen, huh mitenkä pääset pystyyn.
  Kait siihen sitten tottuu. Kun olin työelämässä, heräsin 5.30, perjantai oli jo raastava nousta.
  Uneni on ollut melko huonoa aina, nyt nukun sitten puolipäivään, jos en yöllä saa nukutuksi.
  Oli toi oksennus ei niin ihana kokemus.
  Meidän lastenlapsi voi usein pahoin autossa. Jouluna kun kävivät oli taas oksentanut autossa sekä sitten taas meillä suoraan vessan oven eteen.
  Oli pikkasen pyykkiä.
  Olen ajatellut monta kertaa tota Seinäjoen jyrytestietä, miettinyt kans mitenkä kuuluu lähellä asuvien talojen sisälle ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä söin pienenä matkapahoinvointiin käsiateekista ostettavia matkapahoinvointilääkkeitä. Ei sellaisista olisi apua?

   Ei noita varhaisia aamuja onneksi ole viikossa kovin montaa tällä hetkellä. Muuten en varmaan loppuviikosta pääsisi enää ylös sängystä. :)

   Poista