SAUNAN JA HELLEPÄIVIEN KUULUMISET

Kolmen viikon kesäloma on nyt hiukan yli puolivälissä. Lomalle oli kaksi ihan pakollista juttua: saunan vahaus ja Muumimaailma. 

Aloitetaan vaikka saunasta. Jostain sain idean vahaukseen koska sauna rupesi olemaan jo aika kammottavassa kunnossa . Ollaan puhuttu lauteiden uusimisesta mutta mun listalla sen homman edellä on vielä paljon muuta... 

Me ollaan miehen kanssa todellisia saunaihmisiä. Saunotaan 1-2 kertaa päivässä ja tämä lähes viikon saunattomuus oli helteestä huolimatta outoa. 

Oletin vahauksen olevan helppoa mutta valmiiksi kasattujen lauteiden maalaaminen ja niiden alla pyöriminen oli kyllä aikamoista urheilua. Levitin vahan kahteen kertaan, että sain väristä tarpeeksi mustan ja vanhan puupinnan kunnolla piiloon. Käytin sekä vaahtomuovia että pehmoista pensseliä. Suosittelen jälkimmäistä! 

Maalasin vielä Betoluxin jämällä lattian ja vaihdoin kiukaan taustalevyn uuteen. Ovi jää ilmeisesti vaihtamatta vaikka haaveilen tumman harmaasta lasiovesta.Sitten Muumimaailmaan. Tarkoituksena oli olla tällä kertaa yötä Naantalissa mutta lomittajan puuttuessa edessä oli yhden päivän reissu Muumien saarelle. Päiväksi valikoitui maanantai koska isillä alkoi rehunteko tällä viikolla. Päivä oli KUUMA. Vettä meni litroittain ja useasti piti päästä varjoon istumaan. Mutta lapset tykkäsivät ja se oli päivän pääasia. Meidän nuorimmainen tykkää muumeista ja alla oleva kuva pääsee ehdottomasti valokuva-albumin onnistuneimpien kuvien joukkoon.


Tiistaina haettiin ja siirrettiin tupaan mun heräteostos: vanha piano. Aviomieskin oli onneksi sitä mieltä, että on taas aika hankkia tänne taloon vanha piano. Ja onhan se nyt kaunis! Hintakin oli vain 50 euroa. Tytär saa omaan huoneeseensa mun sähköpianon, joten tämä taitaa jäädä enemmän vain kauniiksi osaksi sisustusta.


Sen enempää lämmöstä valittamatta totean vain, että oli kyllä oikein mukava nukkua viime yö villasukat jalassa puutarhassa teltassa. Siirryttiin koko perhe ulos nukkumaan koska toissayö oli ihan tuskaa. Ja jos sää pysyy poutaisena taidetaan koisia koivun alla seuraavakin yö. 

 

1 kommentti

  1. Onneksi sulla on vielä lomaa, jotenka nauti.
    Vanha piano sopii teille hyvin, eikä ollut kallis.
    Muumimaailmassa oli varmasti ihanaa, minä en ole käynyt mutta nähnyt kuvia.
    Ainakin meidän lastenlapset tykkäsivät kovasti.

    VastaaPoista