UUSI ULKO-OVI

Nyt saatiin uusi ulko-ovi paikoilleen ja on aika näyttää miltä lopputulos näyttää. 

Tässä vielä kaksi kuvaa hetkestä ennen vaihtoa. Ruskea ovi kolmella vihreällä ruudulla. Talvella oven ollessa kiinni sen raoista sai hyvin tuntuman mikä on pakkasmäärä ulkona.

Ovi oli 70-luvulta ja siinä oli sellainen ovipumppu, joka pamautti oven kiinni automaattisesti. On ihme, ettei lasten sormet olleet oven välissä kuin vasta sillä viikolla kun ovi vaihdettiin...Oven vaihdosta on puhuttu kolmisen vuotta ja nyt kun lupauduttiin mukaan avoimiin oviin (siitä lisää myöhemmin!), päätettiin vaihto tehdä. Mä etsin jo netistä kaikki mahdolliset sivustot läpi mutta onneksi suostuin lähtemään paikalliseen rautakauppaan, josta valittiin Alavus Ikkunoiden valmistama ovi. 

Tärkein kriteeri ovelle oli, että sen täytyy ulkonäöltään sopia vanhaan taloon ja viereiseen kuistin oveen, jonka näette tässä:


Olin haaveillut myös, että tuleva pääovi olisi valkoisen sijasta saman värinen kuin tämä kuistin ovi. Epäilin, erikoisvärin tulevan kalliiksi mutta ei se ihan niin ollutkaan. 

Nyt ovet sointuvat hienosti yhteen ja lopputulos on muutenkin ihan täydellinen. 

(Kuvista tarkkasilmäiset voivat huomata, että ensimmäisen kuvan rikkaruohojen peittämä piha on vihdoin lanattu! 😀)
Jos nyt jotain huonoa täytyy sanoa niin pikkueteinen jää pimeäksi. Mutta mulle on kyllä siihen ratkaisu: koko pikkueteisen saisi hävittää. Kamalan pieni ja ahdas tila, jonka kiroan lähes joka kerta kun kuskaan pyykkejä tai vaunuja sen läpi. Tätä ideaa ei otettu kuuleviin korviin, vielä. 😂


1 kommentti