TYÖHUONEEN PINTOJEN UUSIMINEN

Yritin etsiä keväällä remontin alussa ottamiani kuvia mutta enhän mä niitä mistään löydä. Laitetaan niiden sijasta kaksi kuvaa kolmesta onnellisesta tapettien repijästä. 💓Ja nyt ennen kuin rullaat alaspäin haluan muistuttaa parista asiasta. Työhuone kuuluu siis lisäsiipeen, joka on rakennettu 1970-luvulla. Alusta asti huoneen tunnelma on ollut jotenkin vastenmielinen enkä siitä makuuhuonetta halunnut tehdä. Niimpä huoneesta tuli työhuone ja toinen tv-huone heti kun tänne muutettiin. Koska en mitään "rakkaus-fiiliksiä" inhoamani aikakauden huonetta kohtaan tuntenut, päätin revitellä oikein kunnolla huoneen uusimisen kanssa.  

Jopa niin paljon, että annoin aviomiehelle luvan päättää tapetit ja lattian. Pian muutin sääntöä, että ehdotuksen täytyi mennä mun suodattimen läpi. Lopuksi ei tainnut aviomiehen sana kuulua juuri ollenkaan.. Anteeksi rakas! 😂

Sitten jossain vaiheessa huomattiin, että pelkkien tapettien ja lattian uusiminen ei tulisi riittämään jos ei haluta uusia huonetta parin vuoden sisään uudelleen. Vanha ikkuna oli niin mätä, että lasi irtosi "kehyksistä" jo ennen kuin se saatiin paikoiltaan irti. Hajotin sen palasiksi vasta Etapin pihaan, hupsista. Alla olevasta kuvasta ehkä voi saada osviittaa missä kunnolla ikkuna oli: auringonpaiste ja vesisateet olivat tehneet puulle tehtävänsä.


Ja tommonen perusikkunan vaihtohan sitten tuplasi huoneeseen käytettävän budjetin. Esitin toiveen vanhan näköisestä yhdeksän ruutuisesta ikkunasta mutta rupesi olemaan niin kallista, että ne toiveet sai haudata. 

Jossain vaiheessa tapetointia rupesi vähän mökkitunnelma hirvittämään ja näin jo silmissäni hirvenpäät ja käkikellot seinällä. 😂

Loppujen lopuksi huoneesta tuli hyvä. Erikoinen mutta hyvä; sisustuksella tunnelman sai käännettyä metsästysmajasta enemmän omanlaiseksi. En ihan vielä tiedä mikä sen mun omanlainen sisustus on mutta kai se on jotain vanhan ja uuden yhdistämistä tietyllä tyylillä... Tummille seinille täytyi ehdottomasti saada vastakohta lattiaan ja laminaattien väri osuikin nappiin. Mutta katsotaanpas nyt huoneeseen!Kaappi saatiin tuttavan kautta kulkeutumaan Ikeasta. Kevyt, kapea tv-taso tehtiin kesäöinä itse. Siitä haluttiin mahdollisimman pieni: ainoastaan televisio ja pleikkari tarvitsivat tilan.


Vanhat nahkaiset nojatuolit ovat lähtöisin Kaskisista jos oikein muistan. Kalusteisiin kuuluu myös sohva mutta sitä ei enää voi kosteusvauroiltaan pelastaa. Vanha kartta 1900-luvun alkupuolelta on ollut vintissä. Tein sille listojen jämistä kehykset. 


Puinen työpöytänahkakannella on talon vanhaa kalustoa. Työtuoli uusittiin juuri ennen avoimia ovia. Nurkassa näkyvä tumma rukki puolestaan on mummulasta tullut meille. Ja vanhan pianon ostin kesällä viidellä kympillä. Se on niin kaunis vaikkei ääni enää sitä olekaan. 💓

Muuton jälkeen taivuin siihen, ettei televisio tai tietokone tule ikkunan eteen. Nyt en enää taipunut vaan halusin tämän mahtavan maiseman työpöydän taakse: päivittäin useaan kertaan muuttuva taulu. Upeat näkymät kauas!

 

1 kommentti

  1. Tutun näköistä puuhailua tuossa alussa.
    Huoneesta tuli nätti, ihanasti oot kalustanut ja ikkunamaisemat ovat hienot.

    VastaaPoista