VINTISTÄ YLÄKERRAKSI, OSA 3: Tyttären huone

Vuorossa yläkertaan remontoidun tyttären huoneen esittely "ennen" ja "jälkeen" kuvilla. Vihdoin! Laitan allekkain kuvat, jotka on otettu suunnilleen samoista kohdista huonetta tämän vuoden helmikuussa ja syyskuussa. 

Aloitetaan. Ensimmäisessä kuvassa näkyy jo alkuperäinen katto, jonka löysin päälle asennetun Haltex-katon alta. Lattia on vielä harmaa ja seinissä keltaiset lastulevyt, joiden päälle asennettiin remontin alussa kipsilevyt. Pikkuinen ovi ei näy alakuvassa mutta se on yhä paikoillaan ja johtaa prinsessojen salaiseen leikkipaikkaan.Katossa, ikkunoiden ja ovien ympärillä ei ollut alunperin listoja. Nyt on! Vanhat lattialistat hioin ja maalasin. Ne onnistuttiin asentamaan uudelleen paikoilleen. Vanhoissa kiinteissä kaapeissa olleet listat kokivat myös värin vaihdon. Niitä jouduttiin ohentamaan ja lattialistoja lyhentämään, sillä huoneen sisämitat muuttuivat hiukan remontin aikana kipsilevyttämisen vuoksi.Pönttömuuri on käytössä ja sitä varmaan pian lämmitetäänkin ensimmäisen kerran tälle syksyä. Huonekaluja ostin huoneeseen kesällä Jyskin alennusmyynnistä mutta jäi viimeiseksi kerraksi. Laatu on huonompaa kuin Ikeassa ja kalusteiden kasaaminen on lähes mahdotonta...Prinsessa-aiheiset tapetit jätettiin tarkoituksella kauppaan ja kokonaisuudesta tehtiin enemmän nuorelle neidille sopiva. Tuodaan sitten sisustuksessa enemmän esille tytön eri ikäkausia. Sitä kun on helpompi muunnella kuin tapetteja.

Sandbergin Kielo-tapetti on ollut taloon muutosta saakka "must"-listalla ja ihan alunperinkin suunnittelin sitä juuri tälle seinälle. Tapetin laatu on todella hyvä ja onhan se nyt kaunis! Sävyero kielojen ja yksivärisen tapetin välillä ei alunperin näyttänyt noin suurelta kuin se todellisuudessa sitten olikin. Sandbergin tapetti vei ison osan tapetteihin kohdistetusta budjetista, joten säästin muiden seinien kohdalla. VIRHE! Yksivärinen tapetti onkin sitten suoraan sanottuna laadultaan ihan paskaa. Ohutta kuin silkkipaperi ja kaikki lika jää pintaan näkymään. Asentaminen oli työläämpää kuin kohdistettavan kielo-tapetin.Ja pieniä huomautuksia kuviin. Verhot olivat kirpputorilöytö, vaaleanpunaiset matot tilasin Jotexilta. Piano on mummulasta ja ihana, elämää vuosikymmeniä nähnyt keinuhevonen talon alkuperäiseen kalustoon kuuluva. Remontin yhteydessä katto ja lattia maalattiin valkoisiksi. Kehyksissä näkyvät julisteet ja kortit tytär valitsi Desenion verkkokaupasta.

Vaikka huoneessa on jouduttu monta tee se itse-remontoijan ratkaisua tekemään, lopputulos ja huoneen tunnelma on meidän mielestä todella onnistunut. Enää puuttuu sänky ja itse asukas. 💓Muista seurata blogia myös 
Facebookissa 
(Elämää Keltaisessa talossa) 
ja 
Instagramissa 
(salla_elamaakeltaisessatalossa) 
!

Ei kommentteja