SEINÄJOEN KÄSITYÖMESSUT '18

Yhden vuoden tauon jälkeen käytiin äitin kanssa katsastamassa Seinäjoen käsityömessujen tarjonta tältä syksyltä. Meillä molemmilla oli onneksi ennakkoliput ja päästiin suoraan parin sadan metrin jonon ohi, joka jo kymmeneltä oli muodostunut sateeseen.Messuhalli oli puolessa toissa tunnissa kierretty läpi. Näytteilleasettajia tuntui olevan vähemmän kuin viimeksi messuilla käydessä. Jäin tälläkin kertaa kaipaamaan laajempaa lankatarjontaa. Sieltä löytyi kyllä ainakin Rintalan tila, Silmu & Solmu, Lankava ja olikohan Taito-shop mutta neuloosiin hurahtanut ei niistä tyydytystä saanut.

Askartelujuttuja oli paljon, korujen tekojuttuja myös sekä kankaitakin ihan hyväisesti. Paljon ihania kuoseja esimerkiksi lastenvaatteiden ompelua ajatellen.

Lista kaikista näytteilleasettajista löytyy tämän linkin takaa. Pitkältä se näyttää mutta hallissa se ei noin suurelta määrältä tuntunut. 😊


Lastenvaatteita oli paljon, mun mielestä todella paljon. Niin hienoa kuin kotimaisten käsityönä tehtyjen lastenvaatteiden ompelu ja ostaminen onkin, niin mieleen tuli ajatus miten markkinat riittävät näinkin monelle lastenvaatteiden ompelijalle. Tarjontaa taitaa olla enemmän kuin kysyntää. Hinta-laatusuhde on varmasti ihan erilainen kuin esimerkiksi Lindexillä tai H&M:llä mutta silti ihmetyttää.


No mitäs sieltä sitten tarttui mukaan? Äidin kanssa ostettiin yhteiskäyttöön Paapiin kaavakirja lapsille. Pikaisella vilkaisulla kirjassa oli kaavoja monenkokoisille lasten perusvaatteille, jotka on helposti muokattavissa oman näköisiksi pienillä muutoksilla tai lisäyksillä. Sitten ostin Paaposta parisen kymmentä puista nappia villapaitoja varten. Tyttärelle puuhelmiä korujen tekoon, lasten askarteluun kirjainleimasit Emma's & Mama's -kojusta ja muutama erivärinen muste löytyi joltakin askartelufirmalta, jonka nimeä en nyt muista. 


Koska olin puolen päivän aikaan yhä ilman joulun punaisia merinovillalankoja, käytiin Kauhavan Lankavalla kääntymässä kotimatkalla. Sielläkin olivat poistomyynnit ja varastontyhjennysmyynnit käynnissä. Dropsin baby merinot lähtivät mukaan; tarkoituksena neuloa lapsille tonttulakit niistä. 

Seinäjoen käsityömessut ovat auki vielä huomenna lauantaina ja ylihuomenna sunnuntaina Seinäjoki-areenassa. Käykäähän tsekkaamassa! 😊

Mä jään odottamaan ensi kuun Tampereen Suomen Kädentaidot-messuja. Siellä lankavalikoima oli ainakin viime vuonna niin valtava, että heikompia rupesi hirvittämään. 😀

Ei kommentteja