VINTISTÄ YLÄKERRAKSI: JOULULOMA

SO-bloggaajien kalenterin 19. luukku ei sisällä joulukoristeita ja -tunnelmaa vaan tilannepäivityksen meidän remonttirintamalta.Työmaalta, josta alkoi eilen sikalan pesun mittainen joululoma.Aloitettiin yläkerrran aulan eristäminen muistaakseni lokakuussa kun peltotyöt saatiin tehtyä. Pikkuisen muutettiin alkuperäisiä suunnitelmia ja siksi jouduttiin purkamaan viime talvena tehtyjä rakenteita. Sitten päästiin eristyshommiin, josta noin 2/3 on nyt valmiina. 


Päänvaivaa aiheuttavat vanhat ikkunat ja niiden tuplaaminen sekä kylmiksi jäävien varastojen ovien rakentaminen. Aluksi etsittiin pieniä peiliovia käytettyinä mutta ei niitä löytynyt, joten tehdään itse. Lisäksi mua huolettaa vanha puulattia, joka oli tarkoitus jättää paikoilleen ja maalata. Nyt oon huomannut, että se lähes aaltoilee jalkojen alla. Uusimisessa on puolensa ja puolensa. Kevään aikana nähdään mihin päädytään; uusitaanko lattia vai ei. 
 

Pari hauskaa asiaa oon huomannut kevään makuuhuoneremonttien ja syksyn aulan remontin välillä. Keväällä me saatiin aviomiehen kanssa sanasota syttymään jo siinä vaiheessa kun puettiin työvaatteita päälle. Nyt syksyn aikana ei olla sodittu vielä kertaakaan. Remonttipäivät sovitaan etukäteen ja työt ovat edenneet ihan mukavasti hijlaisessa yhteistyössä. Toinen asia on se, että allekirjoittanut ei ole saanut vielä kertaakaan itkupotkuraivareita malttamattomuuden vuoksi vaan oon pysynyt hyvinkin tyynenä ja optimistisena, mikä on todellinen ihme!
Kuukausiin ei olla päästetty ketään yläkertaan vaan ollaan pidetty sen edistyminen ihan omana tietona (edit: tänään päästettiin ystävä kurkistamaan!).😊


Uusimmassa Kodin Pellervossa on meistä pitkän pitkä juttu. Kuvat on aivan mahtavia! Varsinkin tuo ensimmäisen aukeaman oikea yläkulma. Lehti taitaa huomenna löytyä lehtipisteistä; tänään se on tullut postissa tilaajille. 😊

1 kommentti