RIKKAKASVIEN AIKAAN...Kyllä ihminen on onnellinen kun saa upottaa sormet multaan tai repiä rikkaruohoja kasvimaalta! Ja kyllä kuulkaas on helppoa jälkimmäinen homma kun on nämä kasvulaatikot. Parissa tunnissa mun koko kasvimaani on siistitty laatikoiden ansiosta. (Viimeksi kun sen tein, heräsin yöllä sellaiseen särkyyn, mitä en ollut ikinä kokenut. Olin lähes varma, että se kipu oli tappava. Tänään taidan ottaa jo ennakoivasti särkylääkkeen...) Kasvimaan leveimpiin laatikoiden väleihin on kylvetty nurmikko ja sen leikkaa helposti työnnettävällä pikkukoneella.
Keväällä kun istutin siemeniä, löysin yhden viime syksynä kasvimaalle jääneen kurpitsan. Se oli kuivunut ja poksauttanut siemenet kasvulaatikkoon. Päätin katsoa mitä parille siemenelle tapahtuu jos jätän ne multaan. Siellä on nyt komeat taimet salaattien seassa.


Kapempia kulkuvälejä en kylvänyt nurmikolle. Yhden vanhan laatikoiden välin täytin vain tiilillä; kaikissa muissa tiilien alla on onneksi suodatinkangas ja soraa reunojen päällä. Huomattavasti kivemmat nuo kunnon pohjatöillä tehdyt käytävät. Ainakaan toistaiseksi rikat eivät ole tulleet kankaista läpi. 😏Perunasadosta odotan hyvää. Rivistöt on tosi hyvännäköiset vaikka siistin ne vasta tänään ensimmäisen kerran. Kurkkuja taitaa myös tulla kasvihuoneesta tänä kesänä todella hyvin; tomaattia myös vaikkakin varret on pitkiä ja hentoisia. 

Kovasti vain saisi olla lämpöisempää eikä pieni sadekuurokaan pahaa tekisi. 😊1 kommentti